Uw newborn fotoshoot

Bent u benieuwd naar newbornfotografie en wat dit precies inhoudt?
Het is een kunst om pasgeboren baby’s in de meest vertederende poses te leggen terwijl ze slapen, dankzij de flexibiliteit die ze nog hebben vanuit de baarmoeder. Het is namelijk niet mogelijk om een wakkere baby in poses te leggen.

Het beste moment om een newborn te fotograferen is tussen dag 5 en dag 10 na de geboorte vanwege het slaappatroon en de flexibiliteit. Na de eerste 14 dagen verdwijnen geleidelijk aan de meest slaperige momenten, wat niet wil zeggen dat we een babytje van 3 weken niet meer kunnen fotograferen in newbornposes… Het wordt alleen moeilijker om ze in slaap te krijgen…

Newbornfotografie is een vak apart. Zonder geduld, tijd, vaardigheid en vooral de liefde voor babytjes lukt dit niet. Een newbornshoot kan je niet op 2 uur klaar hebben. Er moet tijd genomen worden om baby te voeden, te knuffelen bij mama en vooral om in slaap te vallen. Door voldoende tijd te nemen voor deze sessies, creëren we rust in een (in alle opzichten) warme omgeving.

Aangezien dit veel tijd vraagt en baby’s zelden op de voorziene geboortedatum het levenslicht zien, is planning een heel moeilijke zaak. Idealiter boekt u dus best de newbornshoot 4 tot 5 maanden op voorhand. Evenwel komt er soms wel een gaatje in de planning omdat baby’s te vroeg en te laat geboren worden… Dus aarzel niet om mij toch te contacteren indien u niet wist dat u een newbornshoot op voorhand diende te reserveren.

De bijscholing in newbornfotografie die ik volgde, is broodnodig voor elke newbornfotograaf, om de veiligheid van jullie kleintje voorop te kunnen stellen. De poses uitgevoerd hier in de studio houden geen gevaar voor uw baby in.

Fotografie Christa Nerinckx
Bohemen 101
9260 Wichelen

0477 67 24 65
christa.nerinckx@gmail.com
BE 0863 831 520

© 2023 │ Alle rechten voorbehouden │ Privacyverklaring │ Faam webdesign