Christa Nerinckx

  • Photography
  • Light
  • Color
  • Family
  • Love

Hallo.
Mijn naam is Christa Nerinckx
Ik ben fotograaf.

Maar ik wil heel graag meer zijn dan dat. Ik wil jullie kunstenaar zijn. Ik wil tijdloze beelden voor jullie maken, van je baby, peuter, communicant of tiener… Liefst ook van het hele gezin, omdat die foto’s zo mogelijk nog belangrijker zijn.
Mijn reis als fotograaf begon al op mijn twaalfde, en ik weet zeker dat die nooit zal stoppen… Als fotograaf wil ik de wereld mooier maken door het mooiste in de mens te accentueren. Mijn afstudeerscriptie ging over ‘godinnen in elke vrouw’, en het is bijna ongelooflijk hoe ik 20 jaar later nog steeds met dezelfde intentie fotografeer. Ik koester een diepe liefde voor kunst en cultuur. Het bewonderen van prachtige artistieke beelden kan mij urenlang inspireren, vaak gevolgd door de drang om zelf te gaan creëren.

Als je me vraagt waar mijn hart nog naar uitgaat, is dat heel eenvoudig: ik hou van mijn kinderen, mijn gezin, mijn familie. Ik ben altijd gek geweest op baby’s en heb het geluk gehad mijn huis te mogen vullen met drie knappe jongens. Ik prijs me dan ook ontzettend gelukkig dat ik als newbornfotograaf en familiefotograaf mijn dagelijkse leven nog steeds kan vullen met baby’s en kinderen, maar dan zonder de slapeloze nachten. Niets vervult me met meer vreugde dan het jaarlijkse moment waarop ik mijn zonen op een unieke manier mag vastleggen, mijn creativiteit de vrije loop latend. Het enige obstakel hierbij? Dit binnen 10 minuten perfect maken, want het geduld van mijn kinderen is niet eindeloos.

Ik hou van warmte en gezelligheid. Ik hou van hout en landelijke interieurs, van pasteltinten en de betovering van de maand december. De rust die ik ervaar tijdens het varen op een boot voel ik tot in mijn ziel. Hoewel ik niet van vliegen hou, brengt het toestel me wel over heel de wereld, om te genieten van nog meer prachtige beelden. Ik zou willen dat ik een betere landschapsfotograaf was en kon schilderen, want mensen associëren vaak een schilder met een kunstenaar. En dat is precies wat ik wil zijn – een kunstenaar die van jouw wereld een artistiek beeld maakt.

Dus, wie ben ik en wie wil ik zijn? Ik wil jullie fotograaf zijn, die net zoals jullie de kostbare momenten koestert en van dat bundeltje geluk een prachtig artistiek beeld maakt voor jou en jouw familie, net na de geboorte en nog vele jaren daarna. Ik wil jullie ‘beeldenmaker’ zijn, de ‘archivaris’ van jullie wereld – van het prachtige bolle buikje tot de tienerjaren, vastgelegd in een artistiek beeld waar jullie uren naar kunnen staren.

Mag ik jullie kunstenaar zijn?

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. Cookiebeleid